Перейти до вмісту

Основи здоров’я (Дев’яті класи)

I Семестр

Зміст навчального матеріалуОчікувані результатиРесурсиРоботи для виконанняЗв’язок з вчителем
Безпека і здоров’я людиниУчні:
називають:
чинники підтримання мотивації до здорового
способу життя;
чинники впливу на здоров’я;
наводять приклади:
довгострокових і короткострокових наслідків
різних способів життя;
холістичного підходу до здоров’я
розпізнають ознаки здоров’я, хвороби та
проміжних станів;
демонструють високий рівень мотивації до
здорового способу життя, віру в себе, позитивне
ставлення до своїх життєвих перспектив
пояснюють:
необхідність планування життя;
взаємозв’язок різних складових здоров’я;
вплив способу життя на здоров’я;
уміють:
аналізувати свій спосіб життя, особисті цілі і
розробляти довгострокові плани, враховуючи
важливі сфери життя.
«Основи здоров’я» підручник для 9 класу

https://lms.e-school.net.ua/
Тести « Здоров’я людини» 9 клас

1. Скільки часу необхідно спати підліткам:
А 8-9 годин;
Б) 7-8 годин;
В) 9-10 годин.
2. Здорове харчування:
А) впливає на фізичне здоров’я;
Б) призводить до ожиріння;
В) забезпечує нормальний розвиток і життєдіяльність людини.
3. У людей з надлишковою вагою є труднощі з :
А) диханням;
Б) зором;
В) пам’яттю.

4. Показник ІМТ (індекс маси тіла)розроблено на замовлення:
А) дієтолога;
Б) терапевта;
В) страхового агента.

5. Співвідношення білків,жирів,вуглеводнів,вітамінів та мінеральних речовин,що містяться у 100г.продукту є:
А) енергетична цінність;
Б) харчова цінність;
В) вітамінна цінність;
Г) білковою цінністю.

6. Скільки разів на день потрібно харчуватися:
А) 2 рази на день;
Б) 3 рази на день;
В) 5-6 разів з інтервалом 2-3 години.

7. До зовнішніх біоритмів належать:
А) температура повітря;
Б) циклічність процесів травлення;
В) інтенсивність сонячної радіації;
Г) біоелектричні коливання мозку.

8. Поживні речовини виконують функції:
А)енергетичну; Б) захисна;
В)відторгнення; Г) відновлювальна.

9. Складовими особистої гігієни є:
А) чистота громадських приміщень;
Б) гігієна громадського транспорту;
В) гігієна шкіри та
волосся;
Г) гігієна органів слуху,зору;
Д)гігієнахарчування; Е) гігієна порожнини рота.

10 . Які показники індивідуального рівня фізичного здоров’я найчастіше
використовуються на практиці:
А) частота серцевих скорочень;
Б) артеріальний тиск;
В) співвідношенні зросту і маси тіла;
Г) сила;
Д) усі відповіді не правильні.

11. Оберіть принципи здорового харчування:
А) вживати їжу 3 рази в день;
Б) контролювати розмір порцій;
В) обов’язково снідати;
Г) не вживати молочної продукції;
Д) збільшити вживання овочів і фруктів.

12. Виберіть види рухової активності,що належать до інтенсивного, поясніть вплив їх на організм:
1) рухливі ігри;
2) швидка хода;
3) біг;
4) танці;
5) гра на скрипці.
bidenkooks@gmail.com
Фізична складова здоров’яУчні:
називають:
індикатори фізичної форми;
чинники розвитку фізичного здоров’я;
наводять приклади:
популярних видів рухової активності;
аеробної та анаеробної активності;
гігієнічних процедур
уміють:
визначати індекс маси тіла, безпечно
контролювати масу свого тіла;
здійснювати експрес-оцінку та моніторинг
здоров’я;
дотримуються правил особистої гігієни,
збалансованого харчування і рухової активності
«Основи здоров’я» підручник для 9 класу

https://lms.e-school.net.ua/
bidenkooks@gmail.com

II Семестр