Перейти до вмісту

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який цього року проводиться під гаслом “Читаюча шкільна родина – стратегічне завдання бібліотеки” у нашому ліцеї розпочався з надзвичайно цікавих подій, спрямованих на популяризацію читання та любові до книги серед учнів. Однією з основних активностей стали екскурсії до бібліотеки для учнів 1-х класів. Маленькі дослідники з великим захопленням відкривали для себе світ книжок, дізнавалися про важливість читання та правила користування бібліотекою. Для багатьох це була перша подорож до шкільного храму знань, де вони змогли побачити багатство бібліотечного фонду та познайомитися з літературою, яка стане вірним супутником у навчанні.
Особливо важливим моментом став акцент на інтерактивності екскурсій. Дітям було запропоновано взяти участь у веселих вікторинах та іграх, які допомогли краще зрозуміти, як шукати і вибирати книги. Це дало можливість не тільки отримати нові знання, а й пробудити цікавість до читання вже з раннього віку.

 

Паралельно з екскурсіями тривала благодійна акція «Подаруй книгу бібліотеці», до якої могли долучитися всі бажаючі: учні, батьки та вчителі . Мета акції — поповнити бібліотечний фонд новими, цікавими та корисними виданнями.
Завдяки таким ініціативам наша бібліотека зможе ще більше надихати учнів до читання, даруючи їм можливість знаходити щось нове у кожній книзі.