Перейти до вмісту

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 15 міста Києва з 22 по 28 квітня 2024 року було проведено «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».
Протягом тижня класні керівники у цікавій та змістовній формі розповідали дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу, мінну безпеку та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, алгоритм дій при отриманні сигналів «Повітряна тривога», план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах, мали змогу переглянути навчальні мультфільми та фільми, виставку наочної агітації з безпеки життєдіяльності: плакатів, стіннівок, малюнків тощо.
Завершальним етапом 26 квітня 2024 р відбувся День цивільного захисту з проведенням евакуація школи, де учні та педагогічний колектив школи продемонстрували свою теоретичну обізнаність і практичну підготовку, здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє життя та здоров’я на випадок надзвичайних ситуацій.
Евакуація учнів та вчителів проводилася за участі спеціалістів відділу запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Голосіївського РУ ГУ ДСНС України в місті Києві та залученням пожежно-рятувальної техніки, поліції, ЗІЗ тощо.
День цивільного захисту проведено цікаво та повчально. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті, а дотримання правил безпеки – допоможуть зберегти життя та здоров’я у небезпечних ситуаціях!