Перейти до вмісту

Конкурс “Годівничка для синички”

Горобці, синички, дятли снігурі, дрозди горнуться взимку до людських помешкань в очікуванні нашої допомоги. І якщо ми не допоможемо їм, то хто допомагатиме нам весною й влітку у боротьбі зі шкідниками?
Тяжко пташкам взимку. У мороз і заметіль птахи замовкають. Вони ховаються у затишні місця і настовбурчують пір’я – від цього їм стає тепліше. Довгу зимову ніч пташки проводять по – різному. Важко стає птахам здобувати поживу, але найбільше пташок гине не від холоду, а від голоду. Ми вирішили влаштувати їдальні для птахів. Головними помічниками стали батьки, разом з якими змайстрували для пташок годівнички та розмістили їх у своїх дворах та на подвір’ї школи.
Головне завдання кожного учня нашої школи – щодня насипати туди насіння, крихти хліба, підвішувати шматочки несолоного сала.
Найголовніше, щоб у годівничці завжди був корм, а її конструкція не так важлива. Зима для птахів – це велике випробовування. Дехто відлітає в теплі та багаті на корм краї, а ті, що залишаються зимувати, по-різному пристосовуються до зменшення, а то й до майже повного зникнення кормів. Тож саме вони потребують найбільшої нашої допомоги.