Перейти до вмісту

Тиждень безпеки дорожнього руху

З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі у період із 15 по 19 травня 2023 року у школі пройшов щорічний захід – Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану», який був спрямований на запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Задля попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму класними керівниками проведено інформаційні хвилинки, бесіди, виховні години, тематичні уроки тощо.

У навчальних кабінетах поновлено куточки з правил дорожнього руху та безпеки життєдіяльності. Організовано виставку малюнків: «Я за безпечний рух!», «Дитинству – безпечні дороги!»

В роботі з учнями були використані ігрові, тренінгові технології, інтерактивні форми виховної діяльності з урахуванням вікових особливостей учнів.

У бібліохабі було організовано тематичну виставку «Дотримуйся Правил дорожнього руху!»

17 травня в усіх класах був проведений Єдиний національний урок «Безпечна дорога додому» з теми основ безпеки дорожнього руху та запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

Беручи участь у вищезгаданих заходах, діти повторили, узагальнили й систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, мову, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків.

Тиждень безпеки дорожнього руху був спрямований на формування в учнів активної життєвої позиції щодо захисту власного життя та безпеки, їхньої уваги на життя та здоров’я під час дорожнього руху, засвоєння ними норм безпечної поведінки.

Адже що може бути важливішим за життя?