Перейти до вмісту

Памʼятати заради майбутнього

У День пам’яті та примирення ми вклоняємося перед усіма, хто боронив свою землю й весь світ від нацизму. Відзначаємо подвиг українського народу, згадуючи його внесок у перемогу.

Минули десятиліття, і ми знову боремося проти зла. У нього інше імʼя, але методи – такі ж, як і в гітлерівських нацистів: масові вбивства, бомбардування, катівні, окупація.

росія забула уроки історії. Сотні тисяч росіян сліпі, бо не бачать істини. Глухі, бо не чують правди. Вони не усвідомлюють, що «ніколи знову» людство казатиме не тільки про нацистів, а й про рашистів.

Україна воює за те, щоб зло ніколи знову не підняло голову. Українці воюють, щоб звільнити благословенну українську землю і захистити цінності цивілізованого світу – свободу, незалежність, рівність, право жити, право обирати.

З 2014 року символом памʼяті про Другу світову війну є червоний мак.

Педагоги й вихованці нашого освітнього закладу вшанували памʼять про мільйони загиблих українців хвилиною мовчання у проведеній виховній роботі. А також долучились до акції «Зроби мак памʼяті».

У вільному бібліотечному просторі була організована тематична експозиція «Памʼятаймо тих, хто боровся за Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!»

Україна та українці переможуть.

Зло завжди закінчує однаково – його знищують.

Вічна шана тим, хто боровся за Україну тоді! Слава тим, хто воює за її майбутнє сьогодні!