Перейти до вмісту

День цивільного захисту

Сьогодні у нашому освітньому закладі пройшов День цивільного захисту з метою практичного закріплення вихованцями школи теоретичного матеріалу з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту.

У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільного захисту особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення.

Для учнів 5-7 класів представники ДСНС провели бесіди з цивільного захисту. Розглянули питання пожежної, мінної, хімічної та ядерної небезпеки. А також обговорили важливі теми: дії при виявленні підозрілих вибухонебезпечних предметів; алгоритм дій при отриманні сигналів «Повітряна тривога»; радіаційна та хімічна небезпека; дотримання правил пожежної безпеки у весняно-літній пожежонебезпечний період.

Учні 8-А класу наочно представили костюми захисту різного типу: хімічний, радіаційний, вогнетривкий та костюм для розмінування.

Представницями учнівського активу Пініциді Єлизаветою та Назаренко Анною разом з медичним працівником школи було продемонстровало практичні навички надання домедичної допомоги: накладання шини на суглоби при різних видах травм, оперативні дії при різаних ранах, розтягненні звʼязок тощо.

Захід пройшов у дружній та доброзичливій атмосфері. На згадку про зустріч учні зробили світлини.

Головне, школярі запамʼятали, що знання та дотримання правил безпеки допоможуть зберегти життя та здоровʼя у небезпечних ситуаціях!