Перейти до вмісту

Україна – космічна держава

Україна була і лишається космічною державою. Вона зробила свій внесок у скарбницю світової космічної науки.
Значних успіхів наші співвітчизники досягають і сьогодні. Українець Леонід Каденюк був у відкритому космосі. А український прапор навіть кілька разів!

Хоча часто грошей на розвиток космічних досліджень бракує, українці постійно беруть участь у міжнародних програмах, займаються розробками і виготовляють космічний транспорт. Нам є чим пишатися!

Ми створюємо ракети. Навіть Ілон Маск «Зеніти» назвав кращими ракетами у світі після Falcon! Також українські вчені внесли значний вклад у будування плавучого космодрому для міжнародної програми «Морський старт». Створили найбільший у світі літак «Мрія» для перевезення на собі ракети-носія «Буран», аналогів якому досі немає в цілому світі!

„МРІЯ“ – ЛЕГЕНДА УКРАЇНСЬКОЇ АВІАЦІЇ

З метою популяризації космічної науки вчитель фізики й астрономії Халмурадова Тетяна Миколаївна провела з учнями старших класів виховні години «Дослідження Всесвіту» з переглядом відеоматеріалу. Учні 5-Б класу дізнались про видатних українців та їхній безцінний внесок у космічну галузь.

Вчитель біології Мосьпан Людмила Володимирівна провела з шестикласниками цікавий урок, запропонувавши дітям пофантазувати на тему «Життя в космосі моїми очима» і свої фантазії відобразити у малюнках. До шостих класів охоче долучились і семикласники.

У школі було проведено конкурс малюнків «Космос очима дітей». Ми побачили безліч креативних робіт!

У вільному бібліотечному просторі діти могли ознайомитись з тематичною виставкою, яку підготувала для них бібліотекар Литвин Олена Іванівна.

Тиждень у нашому закладі пройшов цікаво та пізнавально!