Перейти до вмісту

Вітаємо з Днем святого Миколая!

Святий Миколаю, не хочу дарунків,
Я зовсім не хочу того, що колись -
Отих загадкових, красивих пакунків...
Я хочу, щоб мрії про інше збулись.

Закрий наше небо своїми руками,
Щоб вражі ракети не падали знов...
Щоб син повернувся скоріше до мами,
Щоб тут, в Україні, розквітла любов...

Лікуй наші рани... бо їх не злічити,
В окопи холодні неси теплоту...
І дай нам терпіння усе пережити,
Спини, якщо можеш, цю кляту війну!

Прийди до малят, що лишились без мами,
Й до тих, чий татусь не вернувся з війни...
Візьми їх в обійми святими руками,
Щоб дотик батьківський відчули вони...

Святий Миколаю, не хочу дарунків,
В нас інші бажання в ці темні часи -
Ти замість отих загадкових пакунків
Нам мир у торбині своїй принеси...

Відзначення Дня святого Миколая протягом останнього двадцятиліття поширилося в Україні і стало національним. Святий Миколай для українців – найперший святий, оборонець, який просить Бога за нас. Його образ був майже в кожній хаті.

Можна забрати світло в оселях. 
Але не можна забрати світло в наших серцях. 

Не можна забрати дитячу віру в диво. 

Не можна забрати любов у наших родинах. І найтеплішу атмосферу цього зимового дня. 

Найцінніший та найочікуваніший подарунок зараз не знайдеш під подушкою. Але його обов‘язково дочекаються і наші діти, і ми разом з ними. 

Найменші школярики в очікуванні на Миколая гарно прикрасили свої класи, звертались до нього у віршах, співали пісень, писали листи, займалися творчістю, аби зустріти такого поважного гостя не з порожніми руками.

У вільному бібліопросторі діти могли подивитись тематичну виставку до Дня святого Миколая.

Першокласники на ГПД та учні 2-А класу разом із Бевз Наталією Миколаївною займались виготовленням різних цікавинок із паперу – від ялиночки до коробочки для гостинців від Миколая.

У 3-Б класі Сумська Ганна Анатоліївна зробила зі своїми дітками поробку – листівку «Зимові мрії» та провела інтегрований з англійською мовою урок-свято “Свята країн, мову яких вивчаємо”, на якому досліджували традиції святкування зимових свят в Україні, Великобританії та США.

І сталося диво, на яке так чекали дітлахи! Святий завітав до них, але не сам, а разом із чарівниками та чарівницями з Київського академічного муніципального духового оркестру, аби привітати щиру малечу та подарувати їй радість, поділитись добром у цей світлий, сповнений надій день.

Першокласники мали змогу не лише поспілкуватись зі святим, а ще й спробувати себе у ролі диригентів. Діти завзято підспівували оркестру!

А коли прийшов час прощатись з Чудотворцем, бо ж у нього ще багато важливих добрих справ, кожен малюк міг зробити фото з Миколаєм, пригоститись солодощами з чарівного мішка і загадати бажання, не забувши і про Збройні Сили України!

Діти побажали, щоб Миколай подарував українським захисникам силу та наснагу для здійснення головного прохання українців, одного на всіх – Перемоги!

Миру та Перемоги нашій нездоланній країні, сил та витримки, віри й оптимізму непереможним українцям! ??

З Днем Святого Миколая!