Перейти до вмісту

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

Сьогодні, коли в Україні ведеться повномасштабна війна проти російського вторгнення, коли ситуація в країні є дуже стресовою для дітей: постійні сирени, вибухи, знервовані дорослі, – як ніколи підвищується роль освіти у підготовці учасників освітнього процесу до дій в надзвичайних ситуаціях, до подолання стресів та тривожності, адже безпека під час війни починається з обізнаності.

З метою проведення профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу щодо дотримання правил безпечної поведінки, формування вміння прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій, прищеплення навичок обережної поведінки в надзвичайних ситуаціях та бережливого ставлення до збереження свого здоров’я, життя та життя оточуючих, підняття рівня інформаційно – просвітницької роботи з питань безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в закладі з 12 по 16 грудня 2022 року було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

В ході Тижня класними керівниками були проведені години спілкування з питань безпечної поведінки вдома та на відкритій місцевості, вікторини, розробки пам’яток дій у кризових ситуаціях, розглянуті поради та алгоритм дій при надзвичайних ситуаціях, правила безпеки в умовах воєнного стану. Значна увага була приділена інформації по уникненню уражень вибухонебезпечними предметами. 

Дітей було залучено до конкурсу малюнків «Я у безпеці з МВС».

Заступник директора з навчально – виховної роботи Волосаєва Ірина Олександрівна провела для школярів практичне заняття з евакуації на випадок виникнення надзвичайних ситуацій у школі. 
Як каже прислів’я, попереджений – значить озброєний.

У вільному бібліотечному просторі відбулася виставка наочної агітації з безпеки життєдіяльності. Учні молодшої школи послухати цікаву лекцію від завідувачки бібліохабом Литвин Олени Іванівни.

Проведена виховна робота та отримані знання обов‘язково дадуть свої плоди, а саме допоможуть нашим дітям у разі надзвичайних ситуаціях опанувати себе, скористатися отриманими порадами і ні в якому разі не розгубитися, не панікувати, а діяти правильно, стримано, впевнено і рішуче.