Перейти до вмісту

Мій улюблений світ – без насильства!

У сучасному світі поруч із добром та радістю вистачає місця для жорстокості та насильства. Насильству дорослих над дітьми, жорстокості одних дітей по відношенню до інших… Змінити наш світ і зробити його лише добрим за один день не вдасться нікому, але можна, принаймні, спробувати зменшити число зла.
З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, щорічно у закладах освіти проводяться різноманітні заходи у рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства». 
Наша школа також доєдналася до цієї акції та провела низку інформаційно – просвітницьких заходів, серед яких класними керівниками було проведено виховні бесіди зі школярами з переглядом відеоматеріалу, дискусіями та залученням учнів до творчої роботи. 

Класним керівником 8 – А класу Заваженко Наталією Миколаївною було проведено інтелектуальну гру «Де логіка?», присвячена Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».

Також відбулися заходи за участі практичного психолога Щипської Лесі Василівни. Нею було проведено практичне заняття «Наші долоні проти насильства» з учнями 1 – 2 класів, тренінгові заняття «Мій улюблений світ без насилля» для учнів 3 – 4 та 5 – 8 класів. 

Також школярі взяли участь в анкетуванні «Цькування у школі», «Проблема насилля та булінгу», «Скажемо насиллю «Ні!».
Вчителі інформатики провели інформаційні години «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» для учнів 5 – 7 класів.

У вільному бібліотечному просторі було розміщено тематичну експозицію.

Проведені заходи сприяли формуванню позитивного ставлення до світу, розумінню власних кордонів, своїх прав та прав інших людей.