Перейти до вмісту

Разом до перемоги!

Фенікс вилітає з попелу.

Зі сміття він ще ніколи не вилітав.

Ліна Василівна Костенко

Хіба можливо зламати незламних? Хіба можливо підкорити нескорених?
Хіба можливо ув’язнити вільних?
Хіба можливо залякати безстрашних?
Хіба можливо перемогти непереможних?
Ворог хоче нас залякати, та ми чинимо спротив.
Хоче, аби ми плакали, та ми сміємося.
Хоче зламати наш дух, та він перетворюється на сталь з маріупольської «Азовсталі».
Хоче, щоб замовкли, та ми співаємо пісень у підземних станціях метро.
Хоче, щоб жили в розрусі від його ракет, та щоразу після прильотів ми усуваємо наслідки, усе відновлюючи.
Хоче, щоб зневірилися у своїй армії, та навіть з підземелля під час повітряних тривог ми продовжуємо донатити на Збройні Сили України, у різні фонди, які закривають важливі потреби війська.
Хоче нас роз‘єднати, та ми ще міцніше єднаємося.
Ми – нація, яка за 7 годин збирає 206 000 000 гривень на дрони-камікадзе.
Наші діти невтомно малюють та пишуть листи підтримки захисникам, співають пісень на вулицях міст, печуть смаколики та продають їх, влаштовуючи ярмарки, встановлюють імпровізовані блокпости, грають у шахи з перехожими, аби виручені кошти передати на потреби ЗСУ.

Учень 3-В класу Мацепа Руслан допомагав вуличним музикантам у Трускавці збирати гроші на ЗСУ

У цей день ми, українці, вклоняємося до землі своїм Збройним Силам за їхню мужність, стійкість, непохитність, героїзм, відданість країні та її народові. Ми формуємося як нація, яка загартована найвищим гартом.
До Дня захисників і захисниць було проведено виховні години. Також діти долучились до загальноукраїнської ініціативи «Віртуальна дошка подяки від дітей захисникам України», яку проводила команда проєкту «Підтримай дитину»

Спільними зусиллями батьків, учнів, педагогічного колективу, заступників наша школа зібрала 1059 кілограмів допомоги, сформувавши з любов’ю до кожного захисника 83 коробки з листами, малюнками, продуктами, теплим одягом, спальниками та надіславши Новою поштою за допомоги волонтерки Біляєвої Софії та добрих людей по 14 точках фронту на схід, північ та південь нашої країни. Серед отримувачів допомоги ППО, арта, артрозвідка, радіорозвідка, піхота та ТРО. Софія подарувала шкільному музею комікси, одним із героїв яких є легендарний оборонець Донецького аеропорту Микола Маламен.

Посилки вже дісталися своїх адресатів. Хлопці зворушені та розчулені тим, що про них не забувають!

І не важливо, чи ми навчаємо та виховуємо дітей, чи збираємо разом із ними посилки, чи пишемо листи вдячності та підтримки, чи присвячуємо вірші своєму війську, чи плетемо маскувальні сітки, чи в’яжемо жовто-блакитні сердечка-брелочки для фронту, чи нищимо ворожу пропаганду на інформаційному фронті. Головне, що ми діємо та рухаємося разом вперед до перемоги! Бо не маємо морального права підвести захисників і захисниць України, якими захоплюється весь цивілізований світ!

Сердечка-брелоки зв’язані на фронт для військових золотими руками майстрині з 9-Б класу Романцової Марії
Дівчата зі шкільного самоврядування Якимчук Єлизавета та Король Олеся їздили допомагати плести маскувальні сітки на Вацлава Гавела
Учениця 2-Б класу, Порва Соломія, внутрішньо переміщена, виступала сьогодні в місті з нагоди Дня захисників і захисниць.

Зі святом, славетні хлопці та дівчата, нащадки козацького роду! Ми разом із вами писатимемо нову історію своєї зраненої, але нескореної країни! Заради вас ми здатні на все, так само як і ви здатні на неможливе заради нас!

Нехай береже вас Божа Матір під своїм покровом на усіх шляхах ваших!
Боролись! Боремось! Поборемо!