Перейти до вмісту

Ми українці: честь і слава незламним!

Російська агресія внесла свої корективи у перебіг Дня знань, але не змогла йому перешкодити. Перший дзвоник сьогодні пролунає. Бо ми – українці! Нас не можна зламати, але об нас можна поламатися! Залізним куполом всієї Європи стоїть найкраща армія світу – українська, героїзму якої немає ціни!

Наша стійкість та незламність на шляху до Перемоги сьогодні захоплюють усіх. У нашій боротьбі за право України бути народилися нові символи незламності, непохитності та нескореності: марки з «російським кораблем», які випустила Укрпошта; “Азовсталь” та «Азов»; «Привид Києва»; слово «паляниця» як своєрідний «пароль» за допомогою якого українці, зокрема військові, відрізняють “своїх” від “чужих”; кухонна шафка з керамічним півником у Бородянці; руда кішка Глорія персидської породи з Бородянки, яку ми разом назвали «обличчям народу»; пісні «Доброго вечора, ми з України», «Ой, у лузі червона калина», «Stefania”, “Буде весна», які стали символами під час великої війни.

Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю своїх дітей. І тоді прийдуть зміни…

Святослав Вакарчук

Війни, яка розкрила нам щось дуже важливе – самих себе. Ми зрозуміли, що сильні, що можемо постояти за себе та успішно боротися проти ворога, який не є сильнішим, але переважає своєю чисельністю. Тому не випадково тема першого уроку цьогоріч звучить так: «Ми – українці: честь і слава незламним!»

Педагогічний колектив спеціалізованої школи 15, класні керівники усіх без виключення паралелей долучилися до проведення цього надважливого уроку з використанням презентацій, відео, спілкування з учнями,
розуміючи свою велику відповідальність за виховання покоління українців, яке будуватиме нову Україну; за яким майбутнє нашої Батьківщини; яке пам’ятатиме ціну свободи та дорожитиме нею понад усе.

Зміни обов‘язково прийдуть!

Честь і слава незламним!