Перейти до вмісту

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.
Всесвітній День боротьби зі СНІДом почали відзначати з 1988 року. Тоді міністри охорони здоров’я всіх країн закликали до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією про ВІЛ/СНІД. З того часу цей день відзначається щороку. Він став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.
Молодь повинна знати про загрозу, пов’язану з поширенням цієї хвороби, та цінувати найдорожче, що є в житті – здоров’я.
«Скажемо СНІДу – ні!» – із таким гаслом шкільне самоврядування звернулось до учнівської молоді через соціальний ролик та провело акцію «Червона стрічка”, метою якої було привернення уваги школярів до проблеми цінності людського життя, підвищення рівня інформованості з проблеми ВІЛ/СНІД.
“Червона стрічка”, як символ пам’яті про сотні тисяч людей, яких віднесло цією жорстокою хворобою, як символ проти дискримінації та ізоляції хворих людей.
Шкільний психолог Щипська Леся Василівна у своєму відеовиступі наголосила на неупередженості та толерантному ставленні до людей, які живуть з позитивним ВІЛ-статусом.

 

У цей день вислови свою солідарність з ВІЛ-позитивними людьми, запали свічку пам’яті, зігрій оточуючий світ теплом співчуття і людяності!