Перейти до вмісту

Козацькому роду нема переводу!

Напередодні Дня захисника України та Дня козацтва до нашої школи завітали на електрокарі незвичні гості: двоє бравих козаків із гурту «Межигірський сокіл», батько й син, Сергій та Іванко Шуми.

«Межигірський сокіл» – козацький гурт, який займається комплексним вихованням дітей та молоді, об’єднує однодумців на проукраїнських засадах.

Учні нашого закладу заспівали разом із гостями наш славень, послухали пізнавальну розповідь про козаків, мали змогу познайомитися і потримати в руках зброю, якою справно володіли представники козацтва: шаблю, спис, батоги, корч, лук, серпи та ціп. А також побачити на власні очі одяг козаків та що являє собою справжній Бойовий Гопак.

«Ми шануємо та популяризуємо наших героїв, мову та культуру через освітні заходи, лекції, фестивалі, свята тощо. Дбаємо про природу, тому встановлюємо зарядні станції для електроавто, випускаємо зошити та щоденники з вторсировини, висаджуємо дерева, пропагуємо здорове харчування та спосіб життя, заняття спортом, зокрема національним видом – Бойовим Гопаком. Проводимо освітні уроки на тему “Екостиль життя українця” тощо. Маємо освітній, патріотичний вишкільний центр Толокунська Січ, де проводимо вишколи, свята, різноманітні заходи та літній відпочинок у вигляді козацьких таборів для дітей»,- зазначив Сергій Шум.

Школярі отримали безліч приємних вражень від зустрічі. Вони охоче допомагали нашим гостям, брали активну участь у спілкуванні і на згадку про зустріч зробили спільне фото з козаками.

Хтозна, а може хтось із наших вихованців вирушить влітку до Толокунської Січі у пошуках вражень від справжнього козацького життя!