Перейти до вмісту

Участь в VII патріотичному таборі військового вишколу

11 вересня, у Всесвітній день боротьби з тероризмом, на території Національного університету біоресурсів і природокористування України, що у Києві, відбувся VII «Патріотичний Табір Військового Вишколу». До нього завітали чимало учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва, серед яких були й учні 10 – 11 класів нашої школи.

Захід відбувся на стадіоні кафедри військової підготовки НУБІП та проводився за участі представників Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Збройних сил України за сприяння Благодійного фонду «Криївка вільних» під гаслом: «Захистимо наш світ заради майбутніх поколінь!»

Старшокласники мали можливість познайомитись із військовою технікою, роботою спецпідрозділів, захисниками України та навчитись стріляти, маскуватись, надавати першу допомогу, долати перешкоди. Хлопці та дівчата мали змогу, крім іншого, ознайомитись з діяльністю Державної прикордонної служби України.

Бійці 10 мобільного прикордонного загону та Окремої комендатури охорони і забезпечення продемонстрували учням сучасний бойовий броньований автомобіль «Краз Кугуар», зразки амуніції та технічні засоби, які використовуються в охороні державного кордону.

Табір військового вишколу – це одноденний захід, спрямований на національно – патріотичне виховання молодого покоління.